שיקום ולווי משפחות

כולנו מזדעזעים מעוד פיגוע אכזרי, אבל כולנו נוסעים הלאה, מנסים להתרחק ממחשבות על אסונות, כאב ושכול…
המלאכים של זק"א ישראל – ילדים של החיים מטפלים בנישה הכי כואבת והכי קשה ומזעזעת בציבוריות הישראלית.
מתנדבי הארגון  שם בשביל אותן משפחות שחוו אובדן ושכול. עוצרים, מטפלים, מפנים וחוזרים עם המשפחה לביתה, לחייה החדשים.
מאמצים אל חיקם את אותם ילדים, ילדים שהוריהם נטבחו בפיגועי טרור, ילדים שהם עצמם נפצעו ונשארו נכים ומצולקים בנפשם ובגופם, ילדים שהיקר והתום שלהם נהרס ברגע אחד של פיגוע טרור.
מטרתנו להושיט יד ע"י אימוצם של ילדים אלו, להעלות על פניהם חיוך, אושר ותקווה בלב למען עתיד טוב יותר.
קבוצת המתנדבות פרוסה במחלקת הטראומה של 10 בתי חולים מרכזיים ברחבי הארץ ותפקידם לתת עזרה ראשונה למשפחות. תפקיד המתנדבות מחולק לשני שלבים, שלב א' הוא סיוע ראשוני למשפחה שנמצאת בטראומה לאחר האסון שפקד אותם, אם זה סיוע בשמירה על הנפגע בבית החולים או לווי ותמיכה של הצוות המקצועי של הארגון בשלב הראשוני והקריטי של האסון. שלב ב' יהווה את שלב העזרה, ייעוץ ולווי מקצועי להכרת זכויותיהם מול הביטוח הלאומי, וכן תמיכה נפשית וחברתית, וכל עזרה שמתבקשת ע"י המשפחה על מנת לשקם את המשפחה ולחזור לחיים נורמטיביים ככל האפשר.

מחנות שיקומיים וימי כיף

בני המשפחות הנפגעות מתמודדות עם תהליכי שיקום פיזי ונפשי ארוכים ומתישים, ולוקים בהתקפי חרדה טראומתיים שלא נותנים להם מנוח. כחלק משיקום המשפחה אנו רואים חשיבות עליונה להוציא את המשפחה והילדים לימי כיף ולמחנות שיקומיים המסייעים ומשחררים ונותנים אור, חיוך ותקווה להמשיך בחייהם החדשים שהתהפכו בין רגע לטרגדיה קשה.
מחנות נופש מיוחדים מתקיימים פעמיים בשנה מחזור א' במהלך הקיץ, ומחזור ב' בחג החנוכה. במחנה זה משתתפים רק הילדים שהוגדרו ע"י בית החולים כפצועים בינוני וקשה ו/או ילדים שאחד מבני המשפחה הקרובה נהרג או נפצע באופן קשה. ימי כייף מיוחדים אשר מתקיימים לפחות 3 פעמים בשנה לכל אותם ילדים שנפצעו והוגדרו כבינוני וקשה יחד עם כל בני משפחותיהם.

ימי הולדת והגשמת משאלות

ילד שחווה אובדן ושכול או כל טראומה נפשית מתמודד בכל יום ובכל שעה עם המצב הקשה שאליו הוא נקלע, אנו בזק"א ישראל – ילדים של החיים ממשיכים ללוות אותם ביום יום ומעלים אור ושמחה דווקא ברגעים שתמיד היו משמחים והיום לאחר האסון הם כואבים ושחורים, אם זה בימי הולדת, בר/בת מצוה וכמובן בחגים ומועדים.
אנו חוגגים על הילדים את ימי ההולדת שלהם כבקשת כל משפחה עם חבריהם או בני המשפחה המורחבת.
מתנות, הפעלות וכיף גדול וכמובן הגשמת משאלות או כל חלום שיגרום להם לחייך ולשכוח מעט מהקושי שבו הם נמצאים.

מידע וסיוע מקצועי

כחלק מלווי ושיקום המשפחות אנו מענקים סיוע ומידע מקצועי למשפחות הן בהכרת וקבלת זכויותיהם מהביטוח הלאומי ומגורמים ממשלתיים נוספים, והן מהפן הרגשי נפשי בשיחות, מפגשים וסדנאות תמיכה ולווי.
המידע מועבר למשפחות במכתבים, עלונים ובקבוצות וואצפ או מייל. כמו כן אנו מקיימים ימי התייעצות עם עו"ד מומחה בתחום זכויות נפגעי פעולות איבה המלווה את המשפחות עד להכרה ומיצוי כל זכויותיהם.
ובתחום הרגשי / נפשי קיים קו טלפוני לשיחות ייעוץ ותמיכה המלווה ע"י אנשי מקצוע – עו"ס ופסיכולוגים בהתאם לדרישה מצד המשפחות.

השדולה למען משפחות השכול ונפגעי הטרור

מטרות השדולה

מטרות השדולה הן להיטיב ולהקל עם אלו שאיבדו את היקר להם מכל. אלו המתמודדים עם חיים מאתגרים גם ככה.
*בראש ובראשונה יוקם משרד למען נפגעי הטרור שיעמוד לרשותם ויתן מענה לכל שאלה ובעיה. בנוסף ירכז את כל המידע על עמותות והטבות של כלל הגופים שעוזרים לנפגעי טרור ובני משפחותיהם.*

1. *כלכלי*
המטרה להעלות את סכום הקצבאות (להשוות את שכר האלמנה לשכר הממוצע במשק) ולהאריך את תוקפן ליתומים מעבר לגיל 21. בנוסף, במקרה של אחים שכולים שהתייתמו משני הוריהם מתחת לגיל מסויים, לבדוק האם תהיה אופציה להעביר את הקצבה של ההורים לאחים השכולים עד גיל מסוים (21 כמו יתומים).

2. *רווחה*
הנפגעים ומשפחות הנרצחים יזכו לעזרה באחזקת הבית ועם היתומים, במיוחד במקרה שנותרו ילדים קטנים.  במקרה של נפגעים עם אחוזי נכות שאין ברשותם רישיון נהיגה, יהיו שיעורי נהיגה רבים יותר לאוכלוסיה הנכה ומבחני נהיגה תכופים יותר.בנוסף לכך, יזכו לטיפול פסיכולוגי ככל שיצטרכו ולא יוגבלו למספר שנים מצומצם.

3. *לימודים*
היתומים הקטנים יזכו לשיעורי עזר בלימודים. היתומים הבוגרים יזכו ללימודים במוסדות השכלה גבוהה ללא הגבלת גיל. אלמנות יזכו ללימודים לתואר אחד לפחות, ללא קשר אם כבר אם אינו הראשון.

4. *הכרה*
בני משפחה שנכחו בפיגוע יוכרו כנפגעי טרור ללא צורך הוכחת פגיעה נפשית. בנוסף, בני משפחה של נפגעים יוכרו כנפגעים ויהיו זכאים לטיפולים פסיכולוגיים, רגשיים ועוד. נפגעי טרור לא יאלצו לנסות ולהוכיח לרופאים בבטל"א את פגיעתם. כמו כן, נפגעי טרור ומשפחות הנרצחים יוזמנו לאירועים בכל שנות חייהם.

5. *בירוקרטיה*
העברת מידע וזכויות יעשו באופן אוטומטי בין הגופים הקשורים (כגון רשויות המקרקעין והרשויות המקומיות) ולא יהיה צורך בטרטור הנפגעים. בנוסף, יש לאחד את מחלקת פעולות איבה עם עובדות השיקום. אין טעם לכפילות. בנוסף יש לדאוג למענה בזמן סביר במחלקת פעולות איבה.

6. *נפגעי טרור*
נפגעים יזכו לתו נכה ותעודת נכה במקביל. תעודת נכה אינה מונפקת אוטומטית והיא מעניקה זכויות חשובות.

יו"ר השדולה: ח"כ יואב בן צור